Tag Manager Specialist

Op zoek naar een tag manager specialist? Check hieronder ⬇️ wat ik voor jou kan betekenen.

Over mij

Ik ben een freelance tag manager specialist met meer dan 10 jaar ervaring in digitale marketing. Ik heb een passie ❤️ voor Data, Google Ads in combinatie met SEO én conversie optimalisatie.

Direct een bericht sturen via Whatsapp mag ook 😁

Mijn Diensten

In het kort de zaken waar ik als (freelance) tag manager specialist jouw bedrijf mee kan helpen 🚀

In het kort wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen

SEO

Een lange termijn investering doen? Met zoekmachine optimalisatie zorgen ik voor meer organisch verkeer naar jouw website.

Google Ads

Direct meer omzet? Dan is Adwords je vriend. Ik zorg voor gerichte, efficiënte én rendabele campagnes.

Tag Manager

Meten is weten. Door Tag manager goed in te richten zorg ik ervoor dat je precies weet wat er op je website gebeurt.

⚠️ Trouwens, ik ben ook goed in Tag Manager, Inbound Marketing en weet veel van conversie optimalisatie. ❤️

De Werkwijze die ik hanteer

Laten we beginnen met een (digitale) koffie om elkaar te leren kennen en de opdracht helder te krijgen. Zijn we het eens over de doelen en de voorwaarden, dan gaan we van start. 🚀

Ik werk primair met Google Tag Manager. Voordat we beginnen is het dus van belang dat deze is geïnstalleerd op jouw website. Nadat ik toegang heb gekregen doe ik een check of alles naar behoren werkt.

Als alles werkt, bepalen we de doelen (conversies) en andere Events die je wil doormeten. 
Op basis van een deze Events gaan we GTM inrichten.

Als we weten welke Events geïnstalleerd moeten worden gaan we Tag Manager inrichten. De benodigde tags worden toegevoegd aan het systeem en we doen een controle of dit naar behoren werkt.

Als het goed is verschijnen de Events nu in Google Analytics 4 en (eventueel) in Looker studio. Vanaf dit moment krijg jij meer inzicht in wat er op jouw website gebeurt.

Tag Manager is geinstalleerd, we hebbend de juiste events aangemaakt, conversies zijn aangemerkt in GA4 en alles werkt naar behoren. De laatste stap is dat we een mooie rapportage bouwen in Looker studio welke jij periodiek in je mailbox krijgt.

Veel gestelde vragen over Tag Manager

Vragen die veel gesteld worden aan mij als online marketeer. Bovendien is dit een prettige manier om de content van een pagina uit te breiden (niet doorvertellen 🤫).

Google Tag Manager is een veelgebruikte tool waarmee het beheer en de implementatie van verschillende soorten website-tags en trackingcodes worden vereenvoudigd. Hier is een overzicht van Google Tag Manager en de belangrijkste kenmerken:

 1. Tagbeheer: Google Tag Manager stelt websitebeheerders en marketeers in staat om verschillende tags, waaronder trackingpixels, JavaScript-snippets en andere code, op één centrale locatie te beheren. Dit elimineert de noodzaak van handmatige code-aanpassingen op de website.

 2. Gebruiksvriendelijke interface: Het biedt een gebruiksvriendelijke webgebaseerde interface die geen uitgebreide technische kennis vereist. Dit betekent dat zelfs niet-ontwikkelaars tags en tracking kunnen beheren zonder de websitebroncode te hoeven bewerken.

 3. Versiebeheer: Google Tag Manager bevat versiebeheer, wat cruciaal is voor het bijhouden van wijzigingen in tags en ervoor zorgt dat eerdere configuraties kunnen worden teruggedraaid als er problemen optreden.

 4. Tagtemplates: Het biedt tagtemplates voor verschillende diensten van derden en platforms, zoals Google Analytics, Google Ads, Facebook Pixel en meer. Dit vereenvoudigt het proces van het instellen van deze tags zonder aangepaste code te hoeven schrijven.

 5. Triggers en variabelen: Google Tag Manager stelt gebruikers in staat om triggers en variabelen te definiëren. Triggers bepalen wanneer tags worden geactiveerd (bijvoorbeeld paginaweergaven, klikken), terwijl variabelen u in staat stellen gegevens van uw website te verzamelen en opnieuw te gebruiken.

 6. Testen en debuggen: U kunt tags vooraf bekijken en debuggen om ervoor te zorgen dat ze correct werken voordat ze op uw live website worden geïmplementeerd. Hiermee kunnen eventuele problemen met uw tracking worden geïdentificeerd en opgelost.

 7. Aanpassing: Gebruikers kunnen aangepaste tags en triggers maken, wat meer flexibiliteit biedt bij tracking en gegevensverzameling.

 8. Beveiliging: Google Tag Manager biedt gebruikersmachtigingen en toegangscontroles om te beheren wie wijzigingen kan aanbrengen in tags, wat belangrijk is voor beveiliging en gegevensintegriteit.

 9. Integratie met Google Analytics: Google Tag Manager integreert naadloos met Google Analytics, waardoor het eenvoudig is om geavanceerde trackingfuncties zoals gebeurtenistracking, e-commerce-tracking en verbeterde e-commerce-tracking te implementeren.

 10. Geavanceerde functies: Google Tag Manager biedt geavanceerde functies voor meer geavanceerde tracking, zoals aangepaste JavaScript, HTML en CSS, wat meer flexibiliteit en controle geeft over uw tags.

 11. Realtime monitoring: U kunt de status van uw tags en de gegevens die ze verzamelen in realtime volgen.

 12. Mobiele apps: Het ondersteunt tracking voor mobiele apps, naast websites.

Google Tag Manager is een waardevolle tool voor digitale marketeers, websitebeheerders en ontwikkelaars die verschillende trackingcodes en tags op websites moeten beheren en implementeren zonder voortdurende codeaanpassingen. Het stroomlijnt het proces, vermindert het risico op fouten en maakt meer flexibele marketing- en analysetoepassingen mogelijk.

oogle Tag Manager biedt verschillende voordelen voor websitebeheerders, marketeers en ontwikkelaars. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Eenvoudige Implementatie: Het belangrijkste voordeel van Google Tag Manager is de eenvoudige implementatie van tags en trackingcodes op een website, zonder dat er wijzigingen in de broncode van de site nodig zijn. Dit bespaart tijd en vermindert de afhankelijkheid van ontwikkelaars voor tag-implementaties.

 2. Centrale Beheer: Met Tag Manager kunnen alle tags op één centrale locatie worden beheerd. Dit zorgt voor een georganiseerde en overzichtelijke aanpak van tagbeheer en voorkomt verspreide, rommelige implementaties.

 3. Versiebeheer: Google Tag Manager biedt versiebeheer, waardoor gebruikers wijzigingen in tags kunnen bijhouden, oudere versies kunnen herstellen en problemen met nieuwe tag-implementaties kunnen vermijden.

 4. Minder Fouten: Doordat tags en trackingcodes op een gestandaardiseerde manier worden geïmplementeerd, worden menselijke fouten verminderd. Dit vermindert het risico op het introduceren van bugs of fouten in de website.

 5. Gebruiksvriendelijk: De gebruikersinterface van Tag Manager is ontworpen om eenvoudig te zijn en vereist geen diepgaande technische kennis. Dit maakt het toegankelijk voor zowel technische als niet-technische gebruikers.

 6. Snellere Implementatie: Het stelt marketeers in staat om snel nieuwe marketing- en trackingfunctionaliteiten toe te voegen aan een website. Dit is vooral handig voor campagnes en acties die snel moeten worden gelanceerd.

 7. A/B- en Split-Testing: Google Tag Manager kan worden gebruikt om A/B-tests en split-tests uit te voeren door verschillende tags te activeren op verschillende versies van een webpagina. Dit helpt bij het identificeren van welke strategieën het meest effectief zijn.

 8. Flexibiliteit: Tag Manager biedt de mogelijkheid om aangepaste tags en triggers te maken, waardoor gebruikers meer flexibiliteit hebben bij het verzamelen van specifieke gegevens en het activeren van tags op basis van complexe voorwaarden.

 9. Geavanceerde Tracking: Het biedt geavanceerde trackingmogelijkheden, waaronder gebeurtenistracking, e-commerce-tracking en aangepaste variabelen, waarmee diepgaande inzichten in websiteprestaties kunnen worden verkregen.

 10. Samenwerking: Teams kunnen gemakkelijk samenwerken bij het beheren van tags en trackingimplementaties, dankzij de mogelijkheid om toegangsrechten en machtigingen toe te wijzen aan specifieke gebruikers.

 11. Beveiliging: Google Tag Manager biedt beveiligingsfuncties, zoals toegangscontrole en goedkeuring van wijzigingen, om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde personen wijzigingen kunnen aanbrengen.

Kortom, Google Tag Manager vereenvoudigt het proces van tagbeheer, versnelt implementaties, vermindert fouten en biedt meer controle en flexibiliteit bij het volgen van de prestaties van een website, wat waardevol is voor zowel marketeers als ontwikkelaars.

Voor Tag Manager maakt het niet heel veel uit welke CMS systeem je gebruikt. Dat is het fijne aan het systeem. Via Google Tag Manager kan je op afstand een website doormeten en tags plaatsen. 

Je hoeft dus niet in een CMS.

CMS systemen waar ik in het verleden mee gewerkt heb zijn:

 • WordPress
 • Magento
 • Joomla

Google Tag Manager (GTM) is een krachtige tool voor het meten en bijhouden van verschillende aspecten van websites. Met GTM kun je een breed scala aan tags implementeren en meten. Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen die je kunt meten en bijhouden met Google Tag Manager:

 1. Paginaweergaven: Je kunt GTM gebruiken om eenvoudig paginaweergaven bij te houden, wat essentieel is om te begrijpen welke pagina’s populair zijn op je website.

 2. Klikken en interacties: Je kunt meten hoe vaak bezoekers op specifieke knoppen, links, formulieren of andere elementen op je website klikken. Dit omvat ook het bijhouden van gebeurtenissen zoals downloads, video-weergaven, en meer.

 3. E-commerce-tracking: GTM kan worden gebruikt om gegevens voor e-commerce tracking te verzamelen, zoals aankopen, transactiewaarden, productimpressies en conversieratio’s.

 4. Aangepaste conversies: Je kunt aangepaste conversies bijhouden op basis van specifieke acties die belangrijk zijn voor jouw bedrijf, zoals het invullen van een formulier, het bekijken van een specifieke pagina, of het uitvoeren van een specifieke gebeurtenis.

 5. Gebeurtenistracking: GTM maakt het mogelijk om aangepaste gebeurtenissen te definiëren en bij te houden, zoals het meten van hoe ver gebruikers scrollen op een pagina of hoe lang ze een video bekijken.

 6. Sociale media-interacties: Je kunt sociale media-tracking implementeren om te begrijpen hoe gebruikers jouw inhoud delen en erop reageren op platforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.

 7. Zoekopdrachttracking: Je kunt bijhouden welke zoektermen gebruikers invoeren op je website, wat inzicht biedt in de zoekintentie van bezoekers.

 8. Cross-domain tracking: GTM ondersteunt cross-domain tracking, wat handig is als je meerdere domeinen hebt en wilt bijhouden hoe gebruikers tussen deze domeinen navigeren.

 9. A/B-testresultaten: Met GTM kun je A/B-testtags implementeren om de resultaten van websitevarianten bij te houden en te analyseren.

 10. Formulierinzendingen: Je kunt bijhouden hoe vaak gebruikers formulieren invullen op je website en waar ze afhaken tijdens het proces.

 11. Downloadtracking: Je kunt bijhouden hoe vaak bestanden worden gedownload, zoals pdf-documenten, whitepapers of afbeeldingen.

 12. YouTube-videometingen: GTM maakt het mogelijk om YouTube-videoweergaven, videospeler-interacties en andere videostatistieken bij te houden.

 13. Aangepaste variabelen: GTM stelt je in staat om aangepaste variabelen te maken om specifieke gegevens te verzamelen en te gebruiken in je tags en triggers.

Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden van Google Tag Manager. Het stelt marketeers en analisten in staat om diepgaande inzichten in de prestaties van hun website te verkrijgen, conversiepaden te analyseren en marketingcampagnes te optimaliseren. Het is belangrijk om GTM correct te configureren en te testen om nauwkeurige gegevens te verzamelen en te interpreteren.

Meer weten?

Just do it.
– nike