SEO Specialist Groningen

💡Wist je dat SEO staat voor Search Engine Optimization ofwel zoekmachine optimalisatie?

Op zoek naar een zoekmachine optimalisatie specialist in Groningen? Check hieronder ⬇️ wat ik voor jou kan betekenen.

Over mij

Ik ben een enthousiaste professional met een passie voor online marketing en een brede kennis van zoekmachine optimalisatie, Adwords, en conversie-optimalisatie.

Direct een bericht sturen via Whatsapp mag ook 😁

Mijn Diensten

In het kort de zaken waar ik jouw bedrijf mee kan helpen 🚀

In het kort wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen

SEO

Een lange termijn investering doen? Met zoekmachine optimalisatie zorgen ik voor meer organisch verkeer naar jouw website.

Google Ads

Direct meer omzet? Dan is Google Ads je vriend. Ik zorg voor gerichte, efficiënte én rendabele campagnes.

SEM

Harder groeien? Dan is een zoekmachine marketing wat je zoekt. Een combinatie van SEO en Ads zorgt voor snelle groei.

De Werkwijze die ik hanteer

Klaar voor de start? Af! Laten elkaar een beetje leren 🤝🏻 kennen tijdens een digitale koffie ☕ of gewoon in Groningen en kijken of we bij elkaar passen.

Verloopt de eerste kennismaking goed, dan gaan we het hebben over doelen. Waar sta je nu met je bedrijf, hoeveel bezoekers heeft je website nu via organisch verkeer en waar wil je naartoe? Als we dit weten kunnen een strategie gaan verzinnen.

Als we de doelstelling weten, kunnen we een SEO strategie bepalen. Op een duidelijke maar eenvoudige manier wordt op 1 pagina duidelijk welke stappen we gaan nemen om jouw bedrijf te laten groeien.

Weten we welke strategie we hanteren, dan kunnen we een planning maken voor het eerste half jaar. Welke acties hebben het meeste effect en welke pakken we daarom als eerst op?

Is de planning duidelijk? Dan gaan we aan de slag. Zoekwoordonderzoek wordt uitgevoerd, campagnes worden ingericht en we gaan jouw website van top tot teen doormeten zodat we weten welk effect mijn bijdrage heeft.

Staat alles? Dan is het tijd om zaken te optimaliseren. Maandelijks wordt op basis van data gekeken waar het beter kan en waar we gas moeten geven.

Maar wat doet een SEO specialist in Groningen eigenlijk?

As freelance SEO-specialist draag ik de verantwoordelijkheid voor het verbeteren van websites om hun zichtbaarheid en positie in zoekmachines zoals Google en Bing te verhogen. Mijn expertise helpt jouw bedrijf om meer relevante bezoekers aan te trekken, die idealiter worden omgezet in leads en klanten.

SEO omvat vier verschillende kernonderdelen, die hieronder kort worden toegelicht.

noun-management-service-6126601

Technische SEO

In mijn rol als freelance SEO-specialist, ligt mijn specialisatie onder andere in technische SEO. Hierbij is mijn focus gericht op het optimaliseren van de technische aspecten van websites om de prestaties te verbeteren.

Mijn verantwoordelijkheden omvatten een grondige analyse van de website om technische problemen te identificeren 🔍, waaronder aspecten als indexeerbaarheid, crawlbaarheid en site-architectuur.

Het oplossen van deze technische kwesties resulteert doorgaans in een stijging 🚀 van de ranglijsten voor de meeste websites.

Content & UX

SEO gaat verder dan alleen het gebruik van bepaalde woorden en tekst. Tegenwoordig spelen de content en de gebruikerservaring (UX) een steeds grotere rol in de algoritmes van zoekmachines zoals Google.

Daarom bied ik niet alleen advies over welke woorden je op de website moet gebruiken, maar ik werk ook aan het verbeteren van de algehele gebruikerservaring op de website. Dit doe ik in samenwerking met ervaren UX-specialisten en ontwerpers.

Op deze manier dragen we bij aan daadwerkelijke verbeteringen van jouw website📈!

noun-content-writing-3732112

On-Site Optimalisatie

Voor websites is het essentieel dat de pagina’s op een manier zijn gestructureerd die overeenkomt met zowel de manier waarop mensen zoeken als de intentie achter hun zoekopdrachten.

Dit is waar ik bij assisteer. De title tag, meta-beschrijving, header 1, header 2 en de inhoud worden geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat jouw pagina bovenaan de zoekresultaten komt te staan voor jouw belangrijkste zoekwoorden.

Het uiteindelijke doel is altijd om de nummer 1 positie te bereiken! 🏅

Off Site SEO

Off-site SEO, ook wel bekend als “off-page SEO,” verwijst naar de optimalisatiestrategieën en activiteiten die buiten je eigen website plaatsvinden om de zoekmachineclassificaties en online zichtbaarheid te verbeteren. Het voornaamste doel van off-site SEO is het opbouwen van autoriteit, vertrouwen en relevantie voor een website in de ogen van zoekmachines zoals Google.

Met andere woorden, het gaat om linkbuilding. Dit is een essentieel onderdeel voor elke website die hoog in Google wil verschijnen, en het is een van de taken die ik voor jou kan uitvoeren. 🔗🔗

Meer weten?

Just do it.
– nike

Veelgestelde vragen

Vragen die veel gesteld worden. Bovendien is dit een prettige manier om de content van een pagina uit te breiden (niet doorvertellen 🤫).

In de meeste situaties biedt de data van Google Ads de meest waardevolle informatie om te bepalen welke zoekwoorden van essentieel belang zijn.

De gegevens van Google Ads onthullen welke zoekwoorden leiden tot conversies, en deze informatie gebruik ik om vast te stellen welke zoekwoorden daadwerkelijk winstgevend zijn. Deze winstgevende zoekwoorden worden vervolgens geïntegreerd in de SEO-strategie.

Het gaat uiteindelijk om de toename van het organische zoekverkeer.

Echter, het is belangrijk op te merken dat een stijging in het organische verkeer niet altijd resulteert in een hogere omzet.

Mijn voorkeur gaat uit naar het bereiken van de nummer 1 positie op een zoekwoord met een lager zoekvolume (aantal maandelijkse zoekopdrachten) maar met een hoog conversiepercentage, in plaats van te scoren op een zoekwoord met een hoog zoekvolume maar een conversiepercentage van 0,0%.

Ik kan zeer goed overweg met WordPress en met builders als Divi en Elementor.

Ik heb ook ervaring in Shopify, Magento, Prestashop en verschillende zelfbouw systemen.

Ik ben groot van van Screaming Frog SEO Spider en gebruik over het algemeen geen betaalde tools.

Ik ben er redelijk van overtuigd dat een Search Console voldoende informatie geeft over hoe en waar mensen naar zoeken.

Wel heb ik ervaring in het gebruik van onder andere Hubspot, SemRush en enkele andere tools.

Zeker, ik ben redelijk onderlegt als het gaat om het maken van met name WordPress websites.

Ik ben geen pure developer, dus je hoeft mij niet te vragen om code te schrijven, maar in de meeste (WordPress) gevallen weet ik het probleem te tackelen en te fixen.

Als de vragen echt technisch worden, dan heb ik een breed netwerk aan developers die bij kunnen springen. Bedenk wel dat het oplossen van technische problemen vaak meer tijd en geld kosten dan je vooraf denkt.

Over de stad Groningen

Groningen, gelegen in het noorden van Nederland, is een stad met een rijke historie en een bruisend heden. De stad is ontstaan in de middeleeuwen en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Nederland.

De vroegste sporen van bewoning in het gebied dat nu Groningen heet, dateren uit de Romeinse tijd. Echter, de stad zelf is ontstaan in de 11e eeuw, toen er een nederzetting werd gesticht op een strategische locatie aan de rivier de Hunze. Groningen groeide al snel uit tot een belangrijk handelscentrum en kreeg in 1230 stadsrechten.

In de daaropvolgende eeuwen groeide de stad en ontwikkelde zich tot een belangrijk politiek en economisch centrum in de regio. Groningen was lid van de Hanze, een samenwerkingsverband van handelssteden in Noord-Europa, en speelde een belangrijke rol in de handel met Scandinavië en de Baltische staten. De welvaart van de stad is nog steeds zichtbaar in de vele historische gebouwen die het stadscentrum sieren, zoals de Martinitoren en het stadhuis.

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog, die plaatsvond in de 16e en 17e eeuw, was Groningen een bolwerk van het protestantisme. De stad wist zich succesvol te verdedigen tegen de Spaanse troepen en bleef onafhankelijk. Deze periode van strijd heeft een blijvende impact gehad op de identiteit van de stad en wordt nog steeds herdacht tijdens de jaarlijkse viering van Gronings Ontzet op 28 augustus.

In de 19e en 20e eeuw groeide Groningen verder uit tot een belangrijk centrum voor handel, industrie en onderwijs. De stad heeft een van de oudste universiteiten van Nederland, de Rijksuniversiteit Groningen, opgericht in 1614. Deze universiteit heeft bijgedragen aan de intellectuele en culturele ontwikkeling van de stad en trekt nog steeds studenten uit binnen- en buitenland aan.

Vandaag de dag is Groningen een levendige stad met een bloeiend cultureel leven. Het heeft een gevarieerd aanbod aan musea, theaters, festivals en evenementen. Daarnaast staat de stad bekend om zijn bruisende uitgaansleven, met talloze cafés, restaurants en nachtclubs. De historische binnenstad is autoluw en biedt ruimte aan fietsers en wandelaars om te genieten van de prachtige grachten, middeleeuwse straatjes en gezellige pleinen.

Groningen is ook een stad die vooruit kijkt. Het is een broedplaats voor innovatie en duurzaamheid, met veel initiatieven op het gebied van groene energie, fietsvriendelijkheid en stadsontwikkeling. De stad heeft een jonge bevolking, mede dankzij de aanwezigheid van de universiteit, en er heerst een dynamische en progressieve sfeer.

Kortom, Groningen is een stad met een rijke historie en een bruisend heden. Het combineert zijn historische charme met moderne ontwikkelingen en biedt een levendige mix van cultuur, geschiedenis, innovatie en gezelligheid. Een bezoek aan Groningen is dan ook een absolute aanrader voor zowel geschiedenisliefhebbers als levensgenieters. Groningen, gelegen in het noorden van Nederland, is een stad met een rijke historie en een bruisend heden. De stad is ontstaan als een handelsnederzetting in de Middeleeuwen en heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld tot een belangrijk centrum van cultuur, educatie en handel.

De geschiedenis van Groningen gaat terug tot de late 8e eeuw, toen er een handelsnederzetting werd gesticht op een hoge zandrug in het landschap. In de 11e eeuw kreeg Groningen stadsrechten en begon het zich te ontwikkelen als een belangrijke handelsstad. De stad profiteerde van haar strategische ligging aan de rivier de Hunze en groeide uit tot een belangrijk knooppunt van handelsroutes.

In de Middeleeuwen werd Groningen geregeerd door het machtige Huis van Luitjen. De stad bloeide op en er werden indrukwekkende bouwwerken opgericht, zoals de Martinikerk en het Groninger Museum. Ook ontstond in deze periode de beroemde Universiteit van Groningen, opgericht in 1614, die nog steeds een belangrijke rol speelt in het academische leven van de stad.

In de 17e eeuw werd Groningen getroffen door verschillende oorlogen, zoals de Tachtigjarige Oorlog en de Franse overheersing. Deze periode van instabiliteit en conflict had echter geen blijvende impact op de stad. Groningen herstelde zich snel en in de 19e eeuw begon de industriële revolutie de stad te transformeren. Groningen werd een belangrijk centrum van handel en industrie, met name in de textiel- en scheepsbouwsector.

Vandaag de dag is Groningen een levendige stad met een diverse bevolking en een bloeiende economie. Het historische stadscentrum is een populaire bestemming voor zowel inwoners als toeristen, met zijn prachtige grachten, historische gebouwen en gezellige winkelstraten. De stad staat bekend om zijn bruisende culturele scene, met tal van theaters, musea en festivals.

Groningen is ook een belangrijk centrum van kennis en innovatie. De Universiteit van Groningen behoort tot de topuniversiteiten van Nederland en trekt studenten van over de hele wereld aan. Daarnaast zijn er diverse onderzoeksinstellingen en bedrijven gevestigd in de stad, met name op het gebied van energie en duurzaamheid.

Een ander opvallend kenmerk van Groningen is de fietscultuur. De stad staat bekend als een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld, met uitgebreide fietspaden en goede voorzieningen voor fietsers. Fietsen is een populaire manier van transport in Groningen en draagt bij aan een groene en duurzame leefomgeving.

Kortom, Groningen heeft een rijke historie en is uitgegroeid tot een moderne stad met een bloeiend cultureel leven, een bruisende economie en een sterke focus op duurzaamheid. Of het nu gaat om historische bezienswaardigheden, levendige festivals of innovatieve projecten, Groningen heeft voor iedereen iets te bieden. 

Steden in de buurt van Groningen

Maar ook steden die iets minder in de buurt liggen 🙃.  Mocht jouw stad er niet tussen zitten, geen zorgen ik help bedrijven door het hele land 🎖️.