Online Marketeer inhuren?

Wil jij een online marketeer inhuren gespecialiseerd in Inbound Marketing, SEO & SEA? Check hieronder ⬇️ wat ik voor jou kan betekenen.

Over mij

Ik ben een online marketeer gespecialiseerd in inbound marketing, SEO en SEA met meer dan 10 jaar ervaring in digitale marketing. Ik heb van mijn hobby ❤️ mijn werk weten te maken!

Direct een bericht sturen via Whatsapp mag ook 😁

Mijn Diensten

In het kort de zaken je mij als online marketeer voor kan inhuren 🚀

In het kort wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen

SEO

Een lange termijn investering doen? Met zoekmachine optimalisatie zorgen ik voor meer organisch verkeer naar jouw website.

Google Ads

Direct meer omzet? Dan is Adwords je vriend. Ik zorg voor gerichte, efficiënte én rendabele campagnes.

Inbound Marketing

Harder groeien? Dan is inbound marketing wat je zoekt. Ik ben groot fan van het 'They Ask, We Answer' principe.

⚠️ Trouwens, ik ben ook goed in Tag Manager, SEM, Linkedin en weet veel van conversie optimalisatie. ❤️

De Werkwijze die ik hanteer

Ready? Set. Go! Laten we elkaar beter leren kennen met een digitale koffieafspraak en ontdekken of we goed bij elkaar passen.

Samen bespreken we de doelen van jouw bedrijf. Waar wil je naartoe en wat is er nodig om dit te bereiken? Hieruit volgt een simpel maar duidelijk doel waar we samen naartoe kunnen werken.

Weten we de doelstelling dan kunnen we gaan bepalen hoe we SEO en SEA in gaan zetten om jouw bedrijf te laten groeien. De strategie is uiteindelijk één A4 waarop staat welke schaakstukken we waar neerzetten zodat we een stevige basis hebben voor groei.

Weten we welke strategie we hanteren, dan kunnen we een planning maken voor de eerste periode. Zo weet jij precies wanneer wat wordt uitgevoerd.

Is de planning duidelijk? Dan gaan we aan de slag. Campagnes worden ingericht, onderzoek wordt uitgevoerd. We zijn nu echt onderweg!

Staat alles? Dan is het tijd om zaken te optimaliseren. Maandelijks wordt op basis van data gekeken waar het beter kan en waar we gas moeten geven.

Waar kan je mij als online marketeer voor inhuren?

Als online marketeer ben ik gespecialiseerd in het beheren, optimaliseren en maximaliseren van online advertentiecampagnes en zoekmachine optimalisatie. Mijn doel is om de beste resultaten te behalen voor mijn klanten, zowel in termen van zichtbaarheid als kosten. Hieronder volgen enkele van de belangrijke werkzaamheden die ik oppak.

onderzoek

Grondig Onderzoek

Huur je mij als online marketeer in, dan werk ik aan jouw online aanwezigheid door middel van een combinatie van SEA (zoekmachine adverteren) en SEO (zoekmachine optimalisatie). Ik voer grondig onderzoek uit naar jouw doelgroep, identificeer relevante zoekwoorden en stel een budget en plan op. Met behulp van tools zoals de Google Zoekwoordenplanner en Search Console zorg ik voor een optimale inzet van advertenties en een verbeterde organische vindbaarheid. Het resultaat is een sterke online aanwezigheid en het behalen van jouw marketingdoelstellingen.

Account Setup & Tracking

Op basis van het onderzoek wordt je account optimaal ingericht (of aangepast). Met behulp van software zorgen we voor een volledige inrichting, zodat we direct goede resultaten kunnen behalen. We implementeren ook conversietracking om het gedrag op je website te meten. Daarnaast richten we ons niet alleen op Google Ads, maar combineren we ook SEA en SEO voor optimale resultaten.

setup
noun-roi-1194491

Beheer & Optimalisatie

Na het inrichten van het account en het opzetten van de campagne, is het nu tijd om het beheer en de optimalisatie op te pakken. We zorgen ervoor dat het account regelmatig wordt bijgewerkt en geoptimaliseerd, afhankelijk van het budget, de klikprijzen en het volume. We sluiten negatieve zoekwoorden uit, passen biedstrategieën aan en creëren indien nodig nieuwe ad groups en advertenties.

Mijn hoofddoel is (meestal) om meer conversies te genereren tegen lagere kosten. Dit bereiken we door een combinatie van SEA (Google Ads) en SEO (zoekmachineoptimalisatie).

Periodieke Rapportage

Als interim online marketeer rapporteer ik maandelijks over de prestaties en voortgang van SEA en SEO campagnes. Ik analyseer trends en veranderingen ten opzichte van voorgaande maanden, en bespreek de belangrijkste KPI’s en doelstellingen. Met behulp van Google Analytics en Looker Studio krijgen we diepgaande inzichten in gebruikersgedrag, conversiepaden en andere relevante data.

noun-reporting-6097013

mij als online marketeer inhuren?

Just do it.
– nike

Waren er nog vragen?

Vragen die veel gesteld worden aan mij als online marketeer. Bovendien is dit een prettige manier om de content van een pagina uit te breiden (niet doorvertellen 🤫).

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel het optimaliseren van je website en content zodat deze beter gevonden wordt in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Het omvat het verbeteren van de technische aspecten van je website, het optimaliseren van je content en het verkrijgen van kwalitatieve backlinks. Het doel van SEO is om je website hoger te laten ranken in de zoekresultaten, meer organisch verkeer te genereren, en uiteindelijk meer leads en conversies te realiseren.

Aan de andere kant hebben we Google Ads, ook wel bekend als SEA of zoekmachine adverteren. Dit is een betaalde vorm van online adverteren waarbij je advertenties worden weergegeven op de zoekresultatenpagina’s van zoekmachines. Je kunt je advertenties richten op specifieke zoekwoorden en je betaalt alleen wanneer iemand op je advertentie klikt (pay-per-click). Met Google Ads kun je snel bovenaan de zoekresultaten verschijnen en meer zichtbaarheid en verkeer naar je website genereren.

Beide strategieën hebben hun eigen voordelen en het beste hangt af van de specifieke behoeften en doelstellingen van je bedrijf.

SEO is een langetermijnstrategie die tijd en inspanning vergt voordat je resultaten ziet. Het is echter een duurzame aanpak omdat je organisch verkeer blijft genereren zolang je website geoptimaliseerd blijft. Het is ideaal voor bedrijven die zich richten op het opbouwen van een sterke online aanwezigheid op de lange termijn en die willen investeren in het creëren van waardevolle content en het verbeteren van hun website.

Google Ads daarentegen biedt directe zichtbaarheid en kan zeer effectief zijn als je snel resultaten wilt behalen of een specifieke doelgroep wilt bereiken. Het biedt ook meer controle over je advertenties en budget, omdat je kunt bepalen hoeveel je wilt uitgeven en wie je advertenties te zien krijgt. Dit maakt het ideaal voor bedrijven die snel verkeer en conversies willen genereren, vooral in een competitieve markt.

Over het algemeen is het aan te raden om een combinatie van SEO en Google Ads te gebruiken om het maximale bereik en resultaat te behalen. SEO biedt een duurzame aanpak op lange termijn, terwijl Google Ads snelle zichtbaarheid en resultaten oplevert. Door beide strategieën te combineren, kun je profiteren van zowel organisch als betaald verkeer en een bredere en gevarieerde online aanwezigheid creëren. Het is ook belangrijk om regelmatig je prestaties en strategieën te evalueren en aan te passen om optimale resultaten te behalen.

Het optimaliseren van je website voor zoekmachines, ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd, is een belangrijk aspect om ervoor te zorgen dat je website beter vindbaar wordt in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Hier zijn enkele stappen en technieken die je kunt volgen om je website te optimaliseren:

 1. Relevante zoekwoorden identificeren: Doe grondig onderzoek naar zoekwoorden die relevant zijn voor je website en je doelgroep. Gebruik tools zoals de Google Zoekwoordplanner om zoekvolumes en concurrentie te analyseren.
 2. Gebruik zoekwoorden in je content: Plaats de gekozen zoekwoorden strategisch in je websitecontent, zoals titels, subkoppen, paragrafen en alt-tags voor afbeeldingen. Zorg ervoor dat de zoekwoorden natuurlijk en relevant zijn voor de inhoud.
 3. Optimaliseer je meta-tags: Meta-tags, zoals de meta-titel en meta-beschrijving, zijn de korte tekstfragmenten die in de zoekresultaten worden weergegeven. Zorg ervoor dat ze relevante zoekwoorden bevatten en aantrekkelijk zijn voor gebruikers om op te klikken.
 4. Verbeter de interne linkstructuur: Zorg ervoor dat je website een duidelijke en logische structuur heeft met interne links tussen relevante pagina’s. Dit helpt zoekmachines om je website beter te begrijpen en te indexeren.
 5. Optimaliseer de laadsnelheid van je website: Snelle laadtijden zijn cruciaal voor een positieve gebruikerservaring en kunnen de rankings in zoekmachines beïnvloeden. Comprimeer afbeeldingen, minimaliseer CSS- en JavaScript-bestanden en gebruik caching om je website sneller te maken.
 6. Maak gebruik van SEO-vriendelijke URL’s: Zorg ervoor dat je URL’s relevant zijn en duidelijk aangeven waar de pagina over gaat. Vermijd het gebruik van lange en complexe URL-structuren en gebruik indien mogelijk zoekwoorden in de URL.
 7. Zorg voor kwalitatieve content: Creëer unieke, waardevolle en relevante content die inspeelt op de behoeften en vragen van je doelgroep. Gebruik zoekwoorden op een natuurlijke manier, maar vermijd overmatig keyword stuffing.
 8. Optimaliseer voor mobiel: Zorg ervoor dat je website responsive is en goed wordt weergegeven op verschillende apparaten, zoals smartphones en tablets. Mobielvriendelijkheid is een belangrijk rankingfactor voor zoekmachines.
 9. Verhoog het aantal kwalitatieve backlinks: Backlinks zijn externe links die naar jouw website verwijzen. Kwalitatieve backlinks van betrouwbare en relevante websites kunnen je ranking in zoekmachines verbeteren. Probeer linkbuilding-activiteiten uit te voeren, zoals gastbijdragen op andere websites of het delen van je content op sociale media.
 10. Monitor en analyseer je resultaten: Gebruik tools zoals Google Analytics en Google Search Console om je verkeer, rankings en andere belangrijke statistieken te volgen. Analyseer deze gegevens regelmatig om te zien welke verbeteringen werken en waar je nog aan moet werken.

SEO is een continu proces en vereist geduld en consistentie. Het vereist ook het bijhouden van de laatste trends en ontwikkelingen in zoekmachine-algoritmes. Het kan handig zijn om een SEO-specialist in te schakelen om je te helpen bij het optimaliseren en bijhouden van je website.

Het kan tot enkele maanden duren voordat de resultaten van SEO-inspanningen zichtbaar worden.

Om de prestaties van Google Ads-campagnes te meten en te verbeteren, is het belangrijk om regelmatig de volgende stappen te volgen:

 1. Analyseer de prestatiegegevens: Bekijk de belangrijkste statistieken zoals klikken, vertoningen, conversies en kosten. Identificeer welke campagnes, advertentiegroepen of zoekwoorden goed presteren en welke niet.
 2. Optimaliseer de targeting: Controleer of de doelgroepinstellingen goed zijn ingesteld en pas deze indien nodig aan. Denk hierbij aan locatie, taal, apparaat en demografie.
 3. Verbeter de advertentieteksten: Optimaliseer de advertentieteksten en maak deze relevanter voor de doelgroep. Test verschillende variaties om te zien welke het beste presteren.
 4. Verfijn de zoekwoorden: Analyseer de zoektermen die daadwerkelijk hebben geleid tot klikken en conversies. Voeg relevante zoekwoorden toe en sluit zoektermen uit die niet relevant zijn.
 5. Monitor de biedingen: Controleer regelmatig de biedingen om ervoor te zorgen dat je een optimale positie krijgt voor je advertenties. Pas de biedingen aan op basis van de prestaties en het beschikbare budget.
 6. Test en experimenteer: Voer A/B-tests uit om te zien welke advertentievarianten, landingspagina’s of biedstrategieën het beste presteren. Blijf experimenteren en optimaliseren om de prestaties te verbeteren.

Yes, dat kan ik zeker. Ik kan goed overweg met o.a. WordPress en ben ook bedreven in het maken van websites met o.a. Divi en Elementor.

Dit is zeer afhankelijk van de branche waarin je zit. Ik raad altijd aan om met €500 tot €1000 te beginnen om het daarna uit te bouwen.