Selecteer een pagina
Hoi, mijn naam is Oscar

Ik ben freelance inbound marketing specialist

Gespecialiseerd in Inbound Marketing
Als freelance inbound marketeer help ik jouw organisatie aan meer waardevolle bezoekers én omzet. Van strategie tot uitvoering, alles onder 1 dak, dat is wel zo handig.

Ervaren in bedrijven online beter vindbaar te maken.

10 jaar ervaring in de digitale industrie.

Ik ben een enthousiaste professional met een passie voor online marketing en een brede kennis van Search Engine Optimization (SEO), Search Engine Advertising (SEA), en conversie-optimalisatie.

Met ruimte ervaring in e-commerce & inbound marketing én een sterke analytische achtergrond, help ik bedrijven hun online aanwezigheid te vergroten en de juiste doelgroepen te bereiken.

Samenwerken?

Ik vind het geweldig om met websites bezig te zijn, deze te verbeteren én te laten groeien.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Je website zo inrichten dat deze binnen afzienbare tijd meer relevant organisch verkeer aantrekt dat ook nog eens converteert?

Google Ads

Via Google Ads verkeer aantrekken dat een gewenste actie op jouw website uitvoert zoals een contactformulier invullen of een aankoop doen?

Inbound Marketing

Als het verkeer eenmaal op je website is dan wil je ook dat het iets doet. Inbound marketing is voor B2B bedrijven de volgende stap.

Conversie Optimalisatie

Verkeer is leuk maar converterend verkeer is nog leuker. Door aan je website te sleutelen verbeteren de resultaten in de vrijwel altijd aanzienlijk.

Een greep uit mijn klanten

Hieronder een aantal klanten waar ik met veel plezier voor heb gewerkt.

Freelance Inbound Marketeer nodig?

Maar wat doet een inbound marketeer eigenlijk?

Wat doe ik als Freelance Inbound Marketeer

Inbound marketing is een strategische benadering van digitale marketing die gericht is op het aantrekken van potentiële klanten door waardevolle en relevante content aan te bieden. In tegenstelling tot traditionele marketing, waarbij adverteren en promotionele activiteiten centraal staan, draait inbound marketing om het creëren van waardevolle interacties met je doelgroep om hen te informeren, te betrekken en uiteindelijk te converteren. Voor een freelance digital marketeer die zich richt op inbound marketing, is het begrijpen van deze benadering van belang. Inbound marketing wordt veelal toegepast op B2B bedrijven en organisaties.

 

De pijlers van Inbound Marketing:

 

Contentcreatie:

Het creëren van waardevolle, relevante en boeiende content staat centraal in inbound marketing. Dit omvat blogposts, e-books, whitepapers, video’s, infographics en andere vormen van inhoud die relevant zijn voor de doelgroep en hun behoeften adresseren.

SEO (Search Engine Optimization):

Een freelance inbound marketeer moet zich bezighouden met SEO-technieken om ervoor te zorgen dat de content wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dit betekent het gebruik van relevante zoekwoorden, het verbeteren van de site-architectuur en het verkrijgen van hoogwaardige backlinks om de online zichtbaarheid te vergroten.

Sociale media:

Het gebruik van sociale media is essentieel in inbound marketing om de content te verspreiden, de betrokkenheid bij de doelgroep te vergroten en verkeer naar de website te leiden. Freelance inbound marketeers moeten strategieën ontwikkelen om de aanwezigheid van hun klanten op sociale media te vergroten en de interactie met het publiek te bevorderen.

E-mailmarketing:

Het opbouwen van een kwalitatieve e-maillijst en het implementeren van doelgerichte e-mailcampagnes is een belangrijk onderdeel van inbound marketing. Freelance marketeers moeten waardevolle e-mails maken die gericht zijn op specifieke segmenten van hun doelgroep om leads te converteren naar betalende klanten.

Leadgeneratie en conversie:

Inbound marketing richt zich op het aantrekken van leads en het begeleiden van potentiële klanten door het aankoopproces. Freelance inbound marketeers moeten conversiegerichte strategieën implementeren, zoals het ontwerpen van aantrekkelijke landingspagina’s, het opzetten van lead magnets en het optimaliseren van de call-to-action (CTA) knoppen.

Marketingautomatisering:

Het gebruik van marketingautomatiseringstools kan het werk van een freelance inbound marketeer vergemakkelijken. Deze tools helpen bij het beheren van e-mailcampagnes, leadnurturing en het meten van de prestaties van marketingactiviteiten.

De Werkzaamheden van een Freelance Inbound Marketeer:

Als freelance inbound marketeer heb je een breed scala aan verantwoordelijkheden om de online aanwezigheid en groei van je klanten te stimuleren:

Strategische Planning:

Een freelance inbound marketeer moet in staat zijn om effectieve inbound marketingstrategieën te ontwikkelen die aansluiten bij de doelen en behoeften van de klant.

Contentcreatie:

Het produceren van waardevolle en boeiende content die gericht is op het aantrekken en informeren van de doelgroep.

SEO-optimalisatie:

Het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek, het optimaliseren van de website en het creëren van inhoud die is geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Sociale media management:

Het beheren van de aanwezigheid van het merk op sociale media platforms, het maken van content en het interactie aangaan met volgers.

E-mailmarketing:

Het opzetten en beheren van e-mailcampagnes om leads te koesteren en klanten te converteren.

Analyse en rapportage:

Het monitoren en analyseren van de prestaties van marketingactiviteiten en het verstrekken van rapporten aan de klant.

Optimalisatie van conversiepaden:

Het identificeren van knelpunten in het conversiepad en het implementeren van verbeteringen om de conversieratio te verhogen.

Leadgeneratie:

Het ontwerpen en uitvoeren van strategieën om waardevolle leads aan te trekken en te converteren.

Samenwerking met andere teams:

Als freelance inbound marketeer moet je mogelijk samenwerken met contentmakers, ontwerpers en andere specialisten om effectieve campagnes te ontwikkelen.

Inbound marketing is een continu proces van leren, aanpassen en verbeteren. Als freelance inbound marketeer is het essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en best practices in de industrie om succesvolle resultaten voor je klanten te behalen.

Tijd voor een (digitale) kop koffie?

Neem gerust contact op via onderstaande gegevens.