Freelance Inbound Marketing Specialist

Op zoek naar een Freelance Inboound Marketing specialist? Check hieronder ⬇️ wat ik voor jou kan betekenen.

Over mij

Ik ben een enthousiaste freelance Inbound Marketing specialist met meer dan 10 jaar ervaring in digitale marketing. Ik heb een passie ❤️ voor Google Ads in combinatie met SEO én conversie optimalisatie.

Direct een bericht sturen via Whatsapp mag ook 😁

Mijn Diensten

In het kort de zaken waar ik jouw bedrijf mee kan helpen 🚀

In het kort wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen

SEO

Een lange termijn investering doen? Met zoekmachine optimalisatie zorgen ik voor meer organisch verkeer naar jouw website.

Google Ads

Direct meer omzet? Dan is Adwords je vriend. Ik zorg voor gerichte, efficiënte én rendabele campagnes.

Inbound Marketing

Harder groeien als Business to Business bedrijf? Dan is een inbound marketing wat je zoekt.

De Werkwijze die ik hanteer

Klaar voor de start? Af! Laten elkaar een beetje leren kennen tijdens een digitale koffie en kijken of we bij elkaar passen.

Blijkt uit de eerste kennismaking dat we bij elkaar passen, dan gaan we aan de slag! We beginnen met een inventarisatie van waar je nu staan en het stellen van doelen  voor de toekomst. Dit vormt de basis van voor de komende tijd.

Als we de doelstelling hebben bepaald, kunnen we beginnen met de strategie. Welke inbound marketing tacktieken gaan we gebruiken om jouw bedrijf te laten groeien?

Als de doelen en de strategie rond zijn, kunnen we beginnen aan een planning. Wat doen we eerst? Wat is urgent? Welke onderdelen zorgen voor het meeste effect? Deze komen naar voren in de planning.

Staat de planning, dan kunnen we echt van start. Aan de hand van de doelen, de strategie en de gemaakt planning worden de zaken nu uitgevoerd.

Staat alles? Dan is het tijd om zaken te optimaliseren. Maandelijks wordt op basis van data gekeken waar het beter kan en waar we gas moeten geven.

Wat doet een Freelance Inbound Marketing specialist eigenlijk?

Als freelance inbound marketing specialist heb ik als hoofddoel om de online vindbaarheid en zichtbaarheid van een bedrijf te vergroten. Dit wordt gedaan door middel van het creëren, beheren en analyseren van verschillende online marketingcampagnes. De specialist zal zich vooral richten op het aantrekken van potentiële klanten door middel van o.a. relevante content, SEO-optimalisatie, social media beheer en e-mailmarketing.

Een greep uit wat je kan verwachten van mij als Freelance inbound marketing specialist

Content creëren: Het ontwikkelen van hoogwaardige, relevante en waardevolle content zoals blogberichten, artikelen, ebooks, infographics, video’s en meer om het doelpubliek aan te trekken en te binden.

SEO (zoekmachineoptimalisatie): Het optimaliseren van de inhoud en structuur van de website om de organische positie in zoekmachines te verbeteren en de zichtbaarheid in zoekresultaten te vergroten.

Social Media Management: Het beheren en cureren van sociale-mediaprofielen om merkbekendheid op te bouwen, volgers te binden en inhoud te delen die aanslaat bij het doelpubliek.

E-mailmarketing: Planning en uitvoering van e-mailmarketingcampagnes om leads te voeden, waarde te bieden en conversies te stimuleren.

Landingspagina’s maken: Landingspagina’s ontwerpen en optimaliseren met aantrekkelijke aanbiedingen en formulieren om informatie van bezoekers vast te leggen en leads te genereren.

Leads genereren: Implementeren van leadgeneratiestrategieën zoals inhoudelijke aanbiedingen, webinars en gated content om contactgegevens van potentiële klanten aan te trekken en vast te leggen.

Marketingautomatisering: Marketingautomatiseringstools gebruiken om lead-nurturing te stroomlijnen, leads te segmenteren en gepersonaliseerde inhoud en berichten te sturen.

Gegevensanalyse en rapportage: Campagneprestaties bewaken, gegevens analyseren en rapporten genereren om datagestuurde beslissingen te nemen voor het optimaliseren van marketingstrategieën.

A/B-testen: Split tests uitvoeren op verschillende elementen van campagnes (bijv. koppen, call-to-action knoppen, e-mailonderwerpregels) om te bepalen wat het beste werkt.

Ontwikkeling van klantpersona’s: Creëren en verfijnen van customer persona’s om de doelgroep beter te begrijpen en content en campagnes af te stemmen op hun behoeften en voorkeuren.

Conversie optimalisatie (CRO): Voortdurend optimaliseren van website- en landingspagina-elementen om conversiepercentages te verbeteren en leadgeneratie te maximaliseren.

Marketinganalyse: Gebruikmaken van tools zoals Google Analytics en marketingautomatiseringssoftware om websiteverkeer, gebruikersgedrag en de effectiviteit van marketinginspanningen bij te houden.

Promotie van content: Inhoud promoten via verschillende kanalen, waaronder sociale media, e-mailmarketing en het bereiken van beïnvloeders en partners in de branche.

CRM (Customer Relationship Management): Het beheren en onderhouden van klantendatabases om leads en prospects door de verkooptrechter te volgen.

Afstemming tussen verkoop en marketing: Samenwerken met het verkoopteam om ervoor te zorgen dat marketinginspanningen aansluiten op het verkoopproces en de verkoopdoelstellingen.

Op de hoogte blijven: Op de hoogte blijven van trends in de branche, veranderingen in zoekmachine-algoritmen en opkomende technologieën om strategieën dienovereenkomstig aan te passen.

Meer weten?

Just do it.
– nike