Freelance Google Ads Specialist

💡Wist je dat Google Ads beter bekend staat als Adwords 

Op zoek naar een Freelance Adwords specialist? Check hieronder ⬇️ wat ik voor jou kan betekenen.

Over mij

Ik ben een enthousiaste freelance Adwords specialist met meer dan 10 jaar ervaring in online marketing. Ik heb een passie ❤️ voor Google Ads in combinatie met SEO én conversie optimalisatie.

Direct een bericht sturen via Whatsapp mag ook 😁

Mijn Diensten

In het kort de zaken waar ik jouw bedrijf mee kan helpen 🚀

In het kort wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen

SEO

Een lange termijn investering doen? Met zoekmachine optimalisatie zorgen ik voor meer organisch verkeer naar jouw website.

Google Ads

Direct meer omzet? Dan is Adwords je vriend. Ik zorg voor gerichte, efficiënte én rendabele campagnes.

SEM

Harder groeien? Dan is een zoekmachine marketing wat je zoekt. Een combinatie van SEO en Google Ads zorgt voor snelle groei.

De Werkwijze die ik hanteer

Klaar voor de start? Af! Laten elkaar een beetje leren kennen tijdens een digitale koffie en kijken of we bij elkaar passen.

Verloopt de eerste kennismaking goed, dan gaan we het hebben over jouw doelen en de inzet van Google Ads. Waar sta je nu met je bedrijf, hoeveel bezoekers heeft je website en waar wil je naartoe? Als we dit weten kunnen een strategie gaan verzinnen.

Als we de doelstelling weten, kunnen we de Google Ads strategie bepalen. Op 1 pagina wordt duidelijk op welke betaalde kanalen we gaan inzetten om jouw bedrijf te laten groeien. Dit kan zijn Search, Display, Shopping of Video.

Weten we welke strategie we hanteren, dan kunnen we een planning maken voor het eerste half jaar. Welke zaken hebben het meeste effect en welke pakken we daarom als eerst op?

Is de planning duidelijk? Dan gaan we aan de slag. Zoekwoordonderzoek wordt uitgevoerd, campagnes worden ingericht en we gaan jouw website van top tot teen doormeten zodat we weten welk effect mijn bijdrage heeft.

Staat alles? Dan is het tijd om zaken te optimaliseren. Maandelijks wordt op basis van data gekeken waar het beter kan en waar we gas moeten geven.

Wat doet een Freelance Google Ads specialist eigenlijk?

Als freelance Adwords specialist ben ik expert in het beheren, optimaliseren en maximaliseren van Google Ads-campagnes. Mijn doel is  altijd om de beste resultaten te behalen tegen de laagst mogelijke kosten. Hieronder volgen enkele van de belangrijke werkzaamheden die ik als Freelance Google Ads Specialist oppak.

onderzoek

Grondig Onderzoek

Als freelance Google Ads specialist begin ik met grondig onderzoek voor een optimale campagne. Ik analyseer de doelgroep, identificeer relevante zoekwoorden en stel samen met jou het budget vast. Tools zoals de Google Zoekwoordenplanner en Search Console helpen bij het onderzoek naar zoekvolumes en kansen.

Het resultaat van de onderzoek is een eerste campagne met bijbehorende Ad Groups, target zoekwoorden, negatieve zoekwoorden en advertenties welke klaar staan om getoond te worden in het Google netwerk.

Account Setup & Tracking

Met het onderzoek als basis wordt het account ingericht (of aangepast als er al een account is). Met behulp van software wordt jouw account zo volledig als mogelijke ingericht, zodat we direct goed van start kunnen. 

Daarnaast zorgen we voor conversietracking zodat we goed kunnen meten wat er allemaal op de website gebeurt.

setup
noun-roi-1194491

Beheer & Optimalisatie

Is het account ingericht en staat de campagne, dan is het tijd voor beheer en optimalisatie. Periodiek (afhankelijk van budget, klikprijzen en volume) wordt jouw account beheert en geoptimaliseerd. We sluiten negatieve zoekwoorden uit, passen biedstrategieën aan en zorgen waar nodig voor nieuwe ad groups en advertenties.

Dit doen we (vrijwel) altijd met als doel om méér conversies te halen tegen lagere kosten.

Maandelijkse Rapportage

Maandelijks rapporteer ik als freelance Google Ads specialist om inzicht te bieden in de prestaties en voortgang van campagnes. Ik benadruk de belangrijkste KPI’s bespreek de doelstellingen.

Trends en veranderingen ten opzichte van eerdere maanden worden geanalyseerd waardoor we inzicht krijgen in de prestatieontwikkeling.

Google Analytics in combinatie met Looker Studio spelen een cruciale rol in de rapportage. Hiermee kunnen we dieper ingaan op gebruikersgedrag, conversiepaden en andere relevante inzichten.

noun-reporting-6097013

Meer weten?

Just do it.
– nike

Waren er nog vragen?

Vragen die veel gesteld worden aan mij als freelance Adwords specialist. Bovendien is dit een prettige manier om de content van een pagina uit te breiden (niet doorvertellen 🤫).

Het succes van een Google Ads campagne wordt in mijn ogen het beste bepaalt door de conversies te meten.

Een conversie is het moment dat een bezoeker overgaat tot een actie die we samen van te voren hebben bepaald.

Dit kan zijn, het insturen van een formulier, een klik op een knop, of het bezoeken van een bepaalde pagina.

KPI’s die ik hierbij het meeste gebruik zijn:

 • het aantal conversies
 • het conversie percentage
 • het aantal bezoekers
 • de CTR van een advertentie of campagne.

Zeker! Ik heb ervaring in het beheren en optimaliseren van Google Ads campagnes in de volgende talen:

 • Nederlands
 • Engels
 • Frans
 • Duits

In principe kan ik wereldwijd advertenties voor je draaien, maar populaire regio’s zijn:

 • Nederland
 • België
 • Duitsland
 • Franrkijk
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Staten

Dit is afhankelijk van het account. Met iedere klant heb ik maandelijks contact. Betreft het een groot account dan kan het ook om de week of wekelijks zijn dat we contact hebben en rapporteren.

Yes, ik ben groot fan van o.a. de Google Ads editor en Trueclicks. Beide helpen mij efficiënter te werken en de campagnes beter in te richten.

Ik heb ervaring in meerdere branches en niches maar heb geen specifieke voorkeur. Braches waar ik o.a. voor heb gewerkt zijn:

 • ongediertebestrijding
 • logistiek
 • advocatuur
 • rijscholen
 • loodgieters
 • kinderopvang
 • internet-aanbieders
 • e-commerce

Zit jouw branche er niet tussen? Niet getreurd, Google Ads is voor ieder bedrijf hetzelfde spelletje, alleen de knikkers zijn vaak net even anders.

Google Ads check-up

Laat mij jouw Google Ads account analyseren en ontvang tips voor betere resultaten 🚀

Gratis

Je leest het goed, voor niks!