Selecteer een pagina
Hoi, mijn naam is Oscar

Ik ben Google Ads Specialist (Adwords)

Gespecialiseerd in Strategie, Search & Display
Als freelance Google Ads specialist help ik jouw website aan meer waardevolle bezoekers én omzet. Van strategie tot uitvoering, alles onder 1 dak, dat is wel zo handig.

Ervaren in bedrijven online beter vindbaar te maken.

10 jaar ervaring in de digitale industrie.

Ik ben een enthousiaste professional met een passie voor online marketing en een brede kennis van Search Engine Optimization (SEO), Search Engine Advertising (SEA), en conversie-optimalisatie.

Met ruimte ervaring in e-commerce & inbound marketing én een sterke analytische achtergrond, help ik bedrijven hun online aanwezigheid te vergroten en de juiste doelgroepen te bereiken.

Samenwerken?

Ik vind het geweldig om met websites bezig te zijn, deze te verbeteren én te laten groeien.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Je website zo inrichten dat deze binnen afzienbare tijd meer relevant organisch verkeer aantrekt dat ook nog eens converteert?

Google Ads

Via Google Ads verkeer aantrekken dat een gewenste actie op jouw website uitvoert zoals een contactformulier invullen of een aankoop doen?

Inbound Marketing

Als het verkeer eenmaal op je website is dan wil je ook dat het iets doet. Inbound marketing is voor B2B bedrijven de volgende stap.

Conversie Optimalisatie

Verkeer is leuk maar converterend verkeer is nog leuker. Door aan je website te sleutelen verbeteren de resultaten in de vrijwel altijd aanzienlijk.

Een greep uit mijn klanten

Hieronder een aantal klanten waar ik met veel plezier voor heb gewerkt.

Freelance Google Ads specialist nodig?

Maar wat doet een adwords specialist eigenlijk?

Wat is Google Ads?

Google Ads is een advertentieplatform van Google waarmee adverteerders advertenties kunnen maken en weergeven op verschillende Google-eigendommen, waaronder de Google-zoekresultatenpagina, YouTube, Gmail, Google Maps en partnerwebsites van het Google Display Netwerk. Het werkt op basis van een kost-per-klik (CPC) of kost-per-weergave (CPV) model, waarbij adverteerders betalen wanneer een gebruiker daadwerkelijk op hun advertenties klikt of hun videoadvertenties bekijkt.

Het advertentiesysteem van Google is gebaseerd op zoekwoorden en veilingen. Adverteerders selecteren relevante zoekwoorden waarbij ze willen verschijnen en stellen een bod in op de kosten per klik. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert die overeenkomt met de gekozen zoekwoorden, vindt er een veiling plaats waarin Google bepaalt welke advertenties worden weergegeven en in welke volgorde, op basis van een combinatie van bod, advertentiekwaliteit en relevantie.

De Rol van een Google Ads Specialist

Een Google Ads Specialist is een vakexpert in het beheren, optimaliseren en maximaliseren van Google Ads-campagnes. Hun doel is om de beste resultaten te behalen tegen de laagst mogelijke kosten. Hier zijn enkele van de belangrijkste werkzaamheden die een Google Ads Specialist oppakt:

1. Strategische Campagneplanning

Een Google Ads Specialist begint met een grondige analyse van het bedrijf, de doelgroep en de concurrentie. Ze bepalen de marketingdoelen en ontwikkelen een strategie om deze doelen te bereiken via Google Ads. Dit omvat het selecteren van relevante zoekwoorden, het kiezen van het juiste advertentietype en het bepalen van het budget.

2. Doelgerichte Zoekwoordenonderzoek

Het succes van een Google Ads-campagne staat of valt met het gebruik van de juiste zoekwoorden. De specialist voert een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uit om de meest relevante en effectieve zoektermen te identificeren die potentiële klanten waarschijnlijk zullen gebruiken bij het zoeken naar producten of diensten die het bedrijf aanbiedt.

3. Aantrekkelijke Advertentiecreatie

Een Google Ads Specialist is bedreven in het schrijven van pakkende advertentieteksten die de aandacht van de doelgroep trekken en hen aansporen om actie te ondernemen. Deze advertenties moeten niet alleen relevant zijn voor de zoekopdracht, maar ook aantrekkelijk en overtuigend zijn om potentiële klanten te verleiden te klikken.

4. Optimalisatie van de Campagnestructuur

Een goed georganiseerde campagnestructuur is cruciaal voor het behalen van succes met Google Ads. De specialist zal de campagne opdelen in logische advertentiegroepen, die elk gerelateerd zijn aan specifieke zoekwoorden. Dit stelt hen in staat om advertenties en biedingen beter af te stemmen op de zoekintentie van gebruikers.

5. Voortdurende Monitoring en Optimalisatie

Een Google Ads-campagne is nooit “af”. Een specialist houdt voortdurend de prestaties in de gaten en past de campagne aan waar nodig. Dit omvat het optimaliseren van biedingen, het uitsluiten van zoektermen die niet relevant zijn, het testen van verschillende advertentievarianten en het verbeteren van de algehele ROI van de campagne.

6. Rapportage en Analyse

Het is essentieel om de resultaten van een Google Ads-campagne te meten en te begrijpen. Een Google Ads Specialist maakt regelmatig rapporten die inzicht geven in de prestaties van de campagne, inclusief klikfrequentie, conversies en kosten per conversie. Deze gegevens worden gebruikt om verdere optimalisaties te sturen en de campagnestrategie aan te passen.

Tijd om kennis te maken!

Tijd voor een (digitale) kop koffie?

Neem gerust contact op via onderstaande gegevens.